Segmen | Genk Cari Blogger

klik banner kat atas kalau nak join..lagi ramai join lagi meriah...


♥♥ DAH BACA KOMEN LA SIKIT ♥♥

My Wedding Day

























♥♥ DAH BACA KOMEN LA SIKIT ♥♥

CONTEST BLOG SUPERAWSOME BY SHA

Dah lama tak update entry, dah luma jugak tak join contest sebab busy sangat-sangat sekarang ni. Tadi g Blogwalking kat blog Lyssa, dia ada join satu contest yang dibuat oleh SHA. Aku pun berminat nak join contest tu. 

Kalau korang nak join klik banner kat atas ni. Jom la join ramai-ramai baru meriah.

Syarat-syarat dia senang ja :
  1. WAJIB follow blog Freaking Twins
  2. Inbox me . Hantar korang punye entry yang korang dah buat  Sha dekat fbiee
  3. Warganegara Malaysia.
  4. Tidak kira jantina, tapi hanya LELAKI dan PEREMPUAN.
  5. Letak tajuk contest : CONTEST BLOG SUPERAWSOME BY SHA
  6. Buat simple entry about this contest and letak banner kat atas tu. Pastikan banner tu di linkkan ke blog Freaking Twins
  7. Tag sekurang-kurang 2 orang blogger dan pastikan dia tahu :)
  8. Contest akan terbatal sekiranya kurang 15 penyertaan.
Aku nak tag : GUGU & AMALINA
Hadiah- hadiah pun memang Lumayan. Nak tau apa hadiah tu klik SINI

Tarikh tutup : 1 January 2012

♥♥ DAH BACA KOMEN LA SIKIT ♥♥

Segmen Cik Bunny : Jom Blogwalking! (Bahagian 2)

join segmen cik Bunny.. nak join klik banner.
Tarikh tutup segmen ni 15 Disember 2011
Jom la ramai-ramai join segmen ni. Senang je...


♥♥ DAH BACA KOMEN LA SIKIT ♥♥

Tahniah untuk diriku

Tak nak tulis panjang-panjang. 











Hope lepas ni hidup aku lebih bermakna dan lebih bahagia bersama suamiku yang tersayang.
suka??klik sini ,sini dan sini juga

♥♥ DAH BACA KOMEN LA SIKIT ♥♥

Segmen: Fathiah Tak Jumpa Blog


Join segmen Fathiah. Dah lama tak blogwalking. Sape nak join klik banner kat atas ni.
Nak tag :

♥♥ DAH BACA KOMEN LA SIKIT ♥♥

Segmen Cik Bunny : Jom Blogwalking!

klik banner untuk join

Tarikh tutup: 20 November 2011


♥♥ DAH BACA KOMEN LA SIKIT ♥♥

SEGMEN | Lulu Caldina Ajak Blogwalking


Join segmen Lulu Caldina. Klik banner kalau nak join.

Kalau nak join kena cepat-cepat tau sebab tarikh tutup segmen ni  jumaat 2 petang 04/11/2011


♥♥ DAH BACA KOMEN LA SIKIT ♥♥

Follower ke-500

Dah cukup pun 500 follower aku. Lama aku kumpul baru dapat 500. Dah 8 bulan aku terjebak dengan dunia blog ni. so, aku nak buat entri khas untuk follower ini sebagai penghargaan kepada beliau kerana bertuah menjadi follower ke 500 blog aku Nak tau sapa follower yang ke 500 tu?

Blog syahirah adalah follower aku yang ke 500 tu. kat bawah ni header blog dia.

|||~Sekadar Persinggahan~|||
 Jom la kita terjah blog syahirah nie. klik je header kat atas ni untuk ke blog dia.
Kepada syahirah,. thanks sebab sudi follow blog nih. Kepada follower-follower aku yang lain juga thanks sebab follow aku.


♥♥ DAH BACA KOMEN LA SIKIT ♥♥

Segmen oshin : tarikh keramat

MY DIARY
Oshin tengah buat satu segmen sekarang ni memandangkan tarikh hari ni 1/11/11 sangat menarik, So aku pun join la segmen Oshin ni. kalau sape-sape berminat nak join klik banner comel kat atas ni ye.

Tarikh keramat atau tarikh istimewa dalam hidup aku. Sebenarnya, bulan 11 ni memang banyak tarikh istimewa dalam hidup aku.

06/11/ - Tarikh ni merupakan hari lahir bakal suami aku.
12/11/- Tarikh ni plak hari dimana aku akan melangsungkan pernikahan dan bakal menjadi seorang isteri.
28/11/- Tarikh ni hari lahir aku
Bulan 11 memang bermakna la dalam hidup aku.



♥♥ DAH BACA KOMEN LA SIKIT ♥♥

TIPS : Rambut Sihat Untuk yang Bertudung

>>TIDAK PERLU KERAP MENCUCI
Tak sesuai wanita bertudung ni cuci rambut tiap-tiap hari sbb rambut tu akan jadi lagi teruk kalau kita cuci setiap pagi sebelum p keja. Kalau kita cuci rambut sebelum p keja, kita kena tunggu rambut betul-betul kering dulu sebelum pakai tudung. Ambik masa. Kalau guna pengering, rambut tak akan kering menyeluruh. Nanti kalau pakai tudung akan berbau. So kita kena la cuci 3 kali dalam seminggu. Cuci lepas balik keja dengan hari minggu. Keringkan rambut dengan cara bebaskan rambut tu. Elakkan daripada bungkus dengan tuala.


>> PILIH TUDUNG BERFABRIK LEMBUT
Kalau kita p kerja, bayangkan jangka masa yang diperlukan untuk menutup rambut dengan tudung. Kesannya mengakibatkan kepala rasa pening sebab lama sangat tutup kepala. So pemilihan tudung jenis fabrik lembut sesuai la bagi kita. Ada sesetengah tu lebih selesa tak pakai anak tudung. Tudung yang dipakai tanpa anak tudung memudahkan rambut untuk bernafas.


>> ATASI MASALAH RAMBUT
Jangan pandang remeh kalau menghadapi masalah rambut. Kadang-kadang tu masalah ni berpunca daripada syampu yang tak sesuai dengan rambut kita. Kalau syampu yang kita gunakan sekarang ni sesuai dengan kita, kekalkan lah pakai syampu tu. Guna syampu dengan cara cucian yang betul supaya rambut sihat berseri.


>> AMALKAN PETUA TRADISIONAL
Cubalah petua tradisional yang boleh memberi jawapan kepada masalah rambut yang dihadapi.Bagi mengembalikan kesegaran rambut untuk wanita yang bertudung, ambil santan kelapa dan letakkan dia atas kepala. Balutkan dengan tuala dan biar seketika. Langkah seterusnya, bilas dengan air bersihkan. Amalkan seminggu sekali.



♥♥ DAH BACA KOMEN LA SIKIT ♥♥