Pray to God



Wahai Tuhanku, sesungguhnya aku berhajat kepada sebarang rezeki anugerah serta pemberian yang engkau berikan.” -Doa Nabi Musa-

Hujan yang turun melimpahkan rahmat. Makanan yang baik dan halal membawa berkat. Perniagaan yang maju mengurniakan nikmat. Zuriat yang baik mendoakan kebahagiaan di akhirat. Meski rezeki setiap manusia sudah ditentukan Allah, usaha perlu dikerah, berserah jalan terindah. Pintalah dengan penuh kerendahan, pasti Allah sedia mengabulkan.

♥♥ DAH BACA KOMEN LA SIKIT ♥♥

a journey to penang..

My fiancee dapat interbiew kat Prai..So ari khamis ari tu, kitorang pun p la penang..aku teman ja. sambil-sambil tu bleh jugak makan angin, asyik kerja ja tension la jugak...Kami bertolak awal la dalam pukul 8.30 pagi.tak sempat nak breakfast pun kat rumah, breakfast atas kereta ja...dalam pukul 10.15pagi My fiancee dapat panggilan daripada tempat nak g interbiew tu la.doirang cakap interbiew ditunda ke esok....adusss dah sampai kat prai da pun baru nak bagi tau.dah la jauh nak p prai tu....Dah tu, kami buat decision nak g jalan-jalan ja kat penang tu dah alang-alang sampai sana. tempat yang kitorang pegi pun Queensbay ja sebab tak tau jalan kat area2 situ.



..Lepas tu aku plan nak balik ikut feri ja, pusing2 dekat 1 jam baru jumpa jeti.huhuu....tapi malang la, hari tu just 3 feri ja yang jalan, kereta plak banyak, kena tunggu ijam lebih baru dapat naik feri. so tak jadik la aku balik ikut feri tu, balik ikut jambatan jugak...Keesokan harinya,(ari ni la), tempat kerja yang My fiancee nak g interbiew tu kol lagi cakap interbiew kena tunda ke  hari isnin...tp nasib baik lagi My fiancee plan tak nak g interbiew tu hari ni, kalau tidak memang aku dah g bakar ja company tu.






♥♥ DAH BACA KOMEN LA SIKIT ♥♥

myMetro | Isteri curang kaki belit




♥♥ DAH BACA KOMEN LA SIKIT ♥♥

SeLamat menyambut haRi bapa...

Selamat Hari Bapa aku ucapkan kepada semua bapa bapa di dunia.Semoga berbahagia selalu...



♥♥ DAH BACA KOMEN LA SIKIT ♥♥

Makan angin bersama genkcorner


Jom join segmen yang dibuat oleh genkcorner

cik paahyanie dan cik siti...ni 3 rakan blogger yang aku tag untuk segmen makan angin bersama genkcorner



♥♥ DAH BACA KOMEN LA SIKIT ♥♥

Hazama - Cinta Teragung


♥♥ DAH BACA KOMEN LA SIKIT ♥♥

KhaZanah lama Ditemui...

Disebabkan hari ni aku cuti kerja, aku pun cuba la menyibukkan diri aku dengan mengemas umahku yang dah lama tak dikemas sejak mak aku sakit..tengah asyik mengemas rumah, aku terjumpa satu album lama. so aku pun trus la membelek-belek gambo yang ada dalam album tu. Rupa-rupanya kat dalam album tu ada gambar aku time kecik2 dulu.. Aku pun dgn pantasnya menscan gambo tu masuk dalam laptop..Nak tgok tak gambo aku kecik-kecik dulu...Tembam oooo....

 dgn mak aku..tak tahu la plak brapa tahun time ni.

 With my sister..Dah 16 Tahun dah gambo ni

 Time ni darjah 6 kot..masuk pertandingan nasyid kat kampung aku..

Gambo ni time aku g pahang dgn family aku. Tak ingat tahun bila gambo ni diambik.

♥♥ DAH BACA KOMEN LA SIKIT ♥♥

keBosaNan di Tempat keRja

Memang di akui, kadangkala kita akan berasa bosan apabila berada di tempat kerja, tak kiralah sama ada kita berkerja makan gaji mahupun bekerja sendiri. Situasi ni juga terjadi kepada aku. Setiap hari jam 8.00pg aku p kerja. Aktiviti yang sama hari-hari aku buat (Fullfillment, Production Order, Transfer Receipt)...Benda ni 2 jam buat dah boleh siap.6 jam lagi masa aku dihabiskan dengan melayari internet (buka blog sebab FB diBlock oleh Company aku). Kerja aku tersangat la mudah. Jam 5.00 petang balik rumah.


Kadang-kadang aku ada terfikir juga nak berhenti kerja tapi memandangkan sekarang ni memang susah sangat nak dapat kerja, so aku terpaksa la bertahan kerja kat sini sebelum aku dapat kerja lain.


♥♥ DAH BACA KOMEN LA SIKIT ♥♥

JaLan-JaLan INdoN

Aku study Jurusan Geografi so Masa study dulu aku bayak buat fieldwork. Dah habis satu sabah tu aku pusing. Tak cukup Dengan Sabah, Kat Indon pun kaMi buat Fieldwork jugak. Time tu aku ambik kursus EIA (Environment Impact Assessment). Sebenarnya, kajian yang nak dibuat tu sikit ja, berjalan-jalan ja lebih. Tp apapun memang best sangat. Enjoy ja


Menunggu Kawan2 yang lain

 Ni dekat UNJ (Universitas Negeri Jakarta)

 Ni dekat Ggedung Bank Indonesia.


 My Coursemate yang sporting habis..Rindu Dgn diorang semua

 Airport Kota Kinabalu..

Jalan-jalan dekat Matahari Department Store di JOGJA

Time ni kami sesat.sempat lagi tersenyum walaupun dah tau sesat..Time ni rasanya dekat Taman Dago, Bandung

 
Ni plak kat Keraton Ngayogyakarta Hadiningrat atau Keraton Yogyakarta merupakan istana resmi Kesultanan Ngayogyakarta Hadiningrat yang terletak di Kota Yogyakarta

 Chandi Borobudur

♥♥ DAH BACA KOMEN LA SIKIT ♥♥

KonvoKeSyen

Tanggal 09 Oktober 2010, aku telah berjaya dikonvokan di dewan chanselor Universiti Malaysia Sabah (UMS) setelah penat lelah, bertungkus lumus menuntut ilmu. Aku belajar dalam jurusan Geografi (SAins SosiaL)..Tapi sayangnya, time aku konvo tu tak de sorang pun family aku yang dapat datang sebab jauh. Mulanya mmg mak aku nak datang tapi tak de sape plak nak temankan dia so tak de la family aku yang datang.








♥♥ DAH BACA KOMEN LA SIKIT ♥♥