SelamaT Menjalani Ibadah Puasa


♥♥ DAH BACA KOMEN LA SIKIT ♥♥

BW SAMBIL TAMBAH FOLLOWER

Dah lama aku tak buka blog aku ni sebab busy sangat. hari ni aku rasa free sikit so boleh la nak jenguk2 kejap kat My blog ni. Tetiba terpandang segmen yang dibuat oleh cik yuyue ni. teringin plak nak join. kaLau korang nak join bleh la klik sini .


Blog aku ni baru lagi kot. rasanya baru berusia 4 bulan..
Follower pun tak banyak, baru 110. 


♥♥ DAH BACA KOMEN LA SIKIT ♥♥

Segmen : Gadget Kesayanganku

 Ari ni saya nak join segmen Lepak bersama Muz... Nak join Klik Sini



Jenama HandPhone yang saya gunakan sekarang Sony Ericsson J20 (Hazel)..Saya baru ja pakai handphone ni lebih kurang 2 bulan..Baru lagi kan.. saya boleh beli Handphone ni sebab HandPhone lama saya dah rosak, kebetulan time tu saya baru ja dapat gaji, so terus la pegi beli..
Ni gambar handphone yang saya guna sekarang.



♥♥ DAH BACA KOMEN LA SIKIT ♥♥

Last Day At KGFP !!

Hari ni hari terakhir aku bekerja di Kilang Gula felda Perlis..Pas ni menganggur lagi la. Tapi takpe, memang aku ingat nak rehat kejap kat umah tu sebab dah penat kerja...

Jalan Nak pi Kilang Gula..Lepas ni dah tak lalu jalan ni lagi

Bye!!

Dah 6 bulan aku kerja di Kilang tu..memula tu kontrak aku cuma sampai bulan 4 ja tapi disambung lagi 3 bulan sampai bulan 7.. tak la banyak sangat kenangan aku kat situ, tapi tetap sedih juga sebab lepas ni dah tak boleh selalu nak jumpa dengan kawan-kawan aku yang lain.

SELAMAT TINGGAL KGFP....ada rezeki aku, datang lagi aku kat sini.

♥♥ DAH BACA KOMEN LA SIKIT ♥♥

MARI-MARI PROMOTE BLOG KAW3X


Jom join segmen abg yen..Klik SINI!! 

Nak tag : cik paah & cik siti

♥♥ DAH BACA KOMEN LA SIKIT ♥♥

SEGMEN KENALI BLOGGER SPORTING

i nak join la segmen CIKTIA ni..kalau u all nak join, klik SINI ..


Soklan & Jawapan

  •  Jantina              --> Perempuan
  •  Umur                --> 24 Tahun            
  •  Status               --> Bujang
  •  Tempat tinggal --> Perlis

♥♥ DAH BACA KOMEN LA SIKIT ♥♥

BLOG DIPERLUKAN ..SEGERA


jom join segmen BEN ASHAARI

♥♥ DAH BACA KOMEN LA SIKIT ♥♥

Persediaan Perkahwinan



Tak sampai 5 bulan lagi majlis perkahwinan aku akan dilangsungkan. tak banyak persediaan yang aku dah buat. rasanya majlis aku ni simple ja kot so tak banyak yang nak disediakan. tarikh dah pun ditetapkan, pakej perkahwinan pun dah ditempah. kad Jemputan belum lagi buat. Rasanya masih awal lagi kot nak buat kad jemputan ni.Tunggu la 3 bulan lagi nak berlangsungnya majlis baru aku nak tempah kad perkahwinan.

sejak seminggu dua ni aku sibuk g survey pakej perkahwinan yang ditawarkan kat butik-butik pengantin area2 perlis ni. Tp satu pun aku tak berpuas hati. kat perlis ni tak banyak pilihan la. Ada butik yang make up cantik, tapi busana pula kurang memuaskan. So ahad lepas aku try la survey area2 jitra.mana la tau kot ada yang berkenan di hati...Dah jalan2 kat area jitra tu, aku nampak Romzy studio...aku pun terus la masuk situ. Banyak pilihan baju kat situ, pakej yang ditawarkan pun OK la juga. So aku dah buat keputusan nak ambil pakej perkahwinan kat Romzy Studio. pasal make up kat situ, aku tak tahu la cantik ke tak. kebanyakan yang mekap kat situ, golongan "nyah"..Ye la kan, kahwin sekali ja seumur hidup, so aku harap majlis aku nanti berjalan dgn lancar, takda cacat cela..

♥♥ DAH BACA KOMEN LA SIKIT ♥♥

Yang mana Lagi bagus




Pilihan A:
~bekerja  dengan orang (contohnya pelayan kedai makan, pemandu lori)
~gaji bulanan : RM1000
~waktu bekerja :  9.00pg – 6.00Ptg (tiada Overtime)
~tempat kerja : 1 Daerah dengan kawasan tempat tinggal.
~kekurangan : tiada potongan KWSP (kumpulan Simpanan Wang Pekerja)

Pilihan B :
~Bekerja dengan sebuah company yang agak besar (contohnya kilang tayar, Kilang apa2 ja  la)
~gaji bulanan : RM510 (basic, tidak termasuk overtime)
~waktu Bekerja : Shift (7.00pg-3Ptg), (3ptg-11mlm), (11mlm-7.00pg)
~tempat bekerja : luar Daerah tempat tinggal (so kena menyewa rumah dekat2 situ la)
~kelebihan : potongan kwsp setiap bulan..

♥♥ DAH BACA KOMEN LA SIKIT ♥♥