Diganggu Sejenis makhluk Hodoh.

Dua hari berturut-turut aku diserang histeria. Punyalah kuat aku menjerit. Dah la pagi-pagi time orng bangun sahur histeria tu jadi kat aku. Korang nak tau kenapa aku histeria?? sebab aku nampak cicak. Ee..yek...aku paling geli dengan cicak. Lagi-lagi cicak muda yang kulit lebih kurang kemerah-merahan tu sampai boleh nampak organ dalaman cicak tu..

Bangun sahur pagi semalam aku nak g basuh pinggan. tetiba ja ada cicak kat dalam sinki dok sembunyi celah-celah pinggan, apa lagi, melompat la aku. terjerit-jerit. aku panggil mak aku tolong halaukan tapi cicak tu degil, dia asyik terkejar sana, terkejar sini. memang cicak ni nak main-main dengan mak aku ni. Last-last sekali mak aku ketuk cicak tu dengan senduk, terus mati.. Tu  la ko cicak, orang halau baik-baik ko tak nak lari jauh-jauh, degil.

Pagi tadi pulak aku kemas-kemas rumah. Bila aku buka ja pintu dapur,..toinggg anak cicak kaler itam melompat dari pintu jatuh kat dalam rambut aku. Biasa la kan pagi-pagi pas bangun tidur mesti la rambut serabai tak di ikat. Jenuh aku melompat- lompat..eee..napa natang tu jugak yang selalu dok kacau aku. dah la aku geli dengan cicak tu.

Apa pandang-pandang? Dah lama hidup ke? nak aku cungkil
mata ko?? (tengok cicak pun takut ada hati nak cungkil mata}

*p/s: apa la aku merapu tengah-tengah malam mcm gini nih.



♥♥ DAH BACA KOMEN LA SIKIT ♥♥

9 orang budak chumil tulis-tulis sini:

mish wanyazmy said...

hahaha...dulu time study kt uitm cicak2 dekat hostel besar...dah 2 warne hitam..eee geli kot...hehehe

Azumie said...

tu la kan...tambah klu dia putuskan ekor dia..ekor dia still lagi gerak2.geli nengok..

ade2mama said...

mesti jenuh nk crik cicak tu kn..
huhuhu
bpe lme amek mase crik cicak tu???:p

Cik Liza said...

cicak yang cumel.... :)

Marina said...

tak boleh terima...lagi2 jatuh kat kaki..basah je...eeee

dunhill+suria said...

mereben untuk kanak-kanak y tak boleh tido...heheeee

Azumie said...

kanak-kanak seperti cik dunhill suria

dunhill+suria said...

sy dah ketegori dewasa..kamu masih lagi kanak-kanak rebina....hahaaaa

Azumie said...

saya remaja..muda lg..awak dah tua.