GiveAway by anis athia


Jom ramai - ramai kita join giveaway oleh cik anis. Klik banner kalau nak join.
hadiah :

  • Free Doodle by me untuk 3 pemenang
  • Topup RM10 untuk 2 pemenang (Maxis/Celcom/Digi)
  • Free barangan dari Scarf Sweethoney untuk 1 pemenang
  • Free custom design  t-shirt dari D**E untuk satu pemenang
penyertaan akan diterima sehingga pukul 11.59pm 1 November 2011


♥♥ DAH BACA KOMEN LA SIKIT ♥♥

Jom tambah traffikkk

segmen tambah traffik blog
Jom tambah trafik.nak join klik banner kat atas ni.

KEEP ON SMILING:)


♥♥ DAH BACA KOMEN LA SIKIT ♥♥

In my mind right now

Sedap..Nasi kandar feveret aku

Hari-hari nak kena makan nasi kandar sekarang ni. Tak de nasi kandar, tak makan la aku satu hari. Sedap weh..Tapi mati la kalau hari-hari nak kena makan ni, Bukan senang nak g beli, jauh dari rumah, jauh dari kampung aku. Lepas ni kena blajar masak nasi kandar.

♥♥ DAH BACA KOMEN LA SIKIT ♥♥

Jom Tambah Follower


Join jom tambah follower from cik Lulu. Nak join klik banner kat atas ni.


♥♥ DAH BACA KOMEN LA SIKIT ♥♥

First Lucky Draw Aten


Join first lucky draw aten. Sape-sape nak join bleh klik banner kat atas tu ok.



♥♥ DAH BACA KOMEN LA SIKIT ♥♥

Pencarian Header Blog Paling Sempoi & Kreatif 2011

Nak Join pencarian header blog paling sempoi dan kreatif 2011. Klik banner

Header aku:

SYARAT PENYERTAAN:
1.terbuka kepada semua blogger malaysia.
2.buat satu entry berkenaan contest ini.
  -tajuk entry: "Pencarian Header Blog Paling Sempoi & Kreatif 2011"
3.masukkan banner contest didalam entry anda dan linkkan banner tersebut kepada entry ini.
4.lampirkan url entry anda tersebut pada ruangan komen dibawah.

TARIKH TUTUP PENYERTAAN:
-contest ini bermula 23/09/2011 sehingga 04/10/2011(11.59pm)



♥♥ DAH BACA KOMEN LA SIKIT ♥♥

Jom Join Bloglist Genk


Genk nak buat bloglist. Jom join. klik banner kat atas ni okey.
Tag : zareliqa


♥♥ DAH BACA KOMEN LA SIKIT ♥♥

Kaedah tradisi memutihkan kulit.

Kaedah pertama : Lemon adalah natural bleach yang mampu mencerahkan kulit. untuk memutihkan kulit, guna jus lemon lepas tu campur dengan air mawar. guna kapas untuk mangaplikasikan pada wajah. Biar 5 minit pastu bersihkan dengan air hangat.

Kaedah kedua : Bubur gandum dan curd adalah dua bahan yang sangat penting. campur kedua-dua secara merat pastu tambah jus tomato agar lebih efektif.usap pada wajah.biar 15- 20 minit. pastu bersihkan dengan air.

kaedah ketiga : buat pasta yang terdiri dari[ada kayu cendana, lemon dan tomato. Biarkan ia mengering pada kulit sebelum dibersihkan.

Kaedah keempat : potong kentang mentah pada wajah selama beberapa minit. campur dengan madu. ratakan pada wajah dan biar mengering.pastu bersihkan.

Kaedah kelima : goreng beras tanpa minyak sampai keperangan.kemudian kisar halus.pastu campurkan dengan air. Gosok keseluruhan badan. Biarkan kering pastu bilas dengan air.


♥♥ DAH BACA KOMEN LA SIKIT ♥♥

Menyesuaikan Diri Sebagai Menantu Baru

1. Kenali Dari Awal
Time becinta tu kalau boleh kita ni kena ambil tahu pasal keluarga pasangan kita. Selalu la p rumah keluarga bakal mentua, beramah mesra. Tanya Pasangan apa yang bakal mentua kita suka dan tidak suka.

2. Berfikiran terbuka
Fikir positif dan terima sesuatu yang baru. Contohnya la kan, kita try masak berbeza dengan cara yang kita selalu masak. Try makan makanan kegemaran keluarga pasangan kita tuh walaupun kita tak pernah makan makanan tu.

3. Jaga Adab Sopan
Jaga tingkah laku time kat umah mentua kita. Jangan dok gelak dengan cakap kuat sangat. Nanti mak mentua kata apa plak. Pakai baju tu biar sopan, jangan ketat sebab kat rumah tu ada adik beradik pasangan kita.

4. Ringan Tulang
Tolong la mak mentua kita tu masak ka, kemas rumah. Bangun awal, siapkan sarapan. So kena pastikan kita ni dah pandai masak biar mak mentua kita puji kita melambung.

5. Hormat Menghormati.
Selain hormat dengan mak mentua kita, kita kena hormat juga dengan pasangan kita. Jangan dok meninggi suara dengan pasangan kita. Jangan sampai mak mentua kita pikir "kenapa la anak aku pilih dia ni jadi pasangan, Buruk perangai".

6. Komunikasi yang Baik
Kalau dah bersembang dengan mak mentua tu, JANGAN kutuk pasangan kita tau. Kalau dok dapur masak sama-sama dengan mak mentua, cuba la bersembang dengan mak mentua kita tu, Tanya makanan kegemaran dia ka. Lagi satu try kenali suami daripada mak mentua kita, nanti mesti dia cerita pengalaman dia time besarkan pasangan kita tu. Cakap tu kena control, jangan menyinggung perasaan mak mentua kita tu.

7. Berdikari
Tau la korang anak manja, kalau boleh jangan la tunjuk korang ni anak manja depan mak mentua kita. Tunjuk sikit sikap berdikari korang tu.Jangan dok merungut letih & jangan bagi alasan kalau mak mentua mintak tolong buat something.

8. Sayang Menyayang
Sayangilah mentua kita macam kita sayang mak bapak kita sendiri. Bertolenrasi dengan adik beradik pasangan kita tuh. Bila hati kita benar-benar ikhlas sayang mereka, tak mustahil la mereka pun akan sayang kita, mungkin lebih daripada anak sendiri.

Sumber : Google

♥♥ DAH BACA KOMEN LA SIKIT ♥♥

JoM Join Bloglist JiwarOsak.coM

 Jom join bloglist jiwaRosak.

Komen pasal blog jiwaRosak :
Bagus, boleh dapat banyak info kat situ seperti, sukan, kesihatan DLL..Korang boleh tengok sendiri blog tu. Tips-tips kat blog tu pun berguna, Aku suka penulisan blog tu.

Rakan yang aku nak Tag :




♥♥ DAH BACA KOMEN LA SIKIT ♥♥