SEGMEN | Lulu Caldina Ajak Blogwalking


Join segmen Lulu Caldina. Klik banner kalau nak join.

Kalau nak join kena cepat-cepat tau sebab tarikh tutup segmen ni  jumaat 2 petang 04/11/2011


♥♥ DAH BACA KOMEN LA SIKIT ♥♥

Follower ke-500

Dah cukup pun 500 follower aku. Lama aku kumpul baru dapat 500. Dah 8 bulan aku terjebak dengan dunia blog ni. so, aku nak buat entri khas untuk follower ini sebagai penghargaan kepada beliau kerana bertuah menjadi follower ke 500 blog aku Nak tau sapa follower yang ke 500 tu?

Blog syahirah adalah follower aku yang ke 500 tu. kat bawah ni header blog dia.

|||~Sekadar Persinggahan~|||
 Jom la kita terjah blog syahirah nie. klik je header kat atas ni untuk ke blog dia.
Kepada syahirah,. thanks sebab sudi follow blog nih. Kepada follower-follower aku yang lain juga thanks sebab follow aku.


♥♥ DAH BACA KOMEN LA SIKIT ♥♥

Segmen oshin : tarikh keramat

MY DIARY
Oshin tengah buat satu segmen sekarang ni memandangkan tarikh hari ni 1/11/11 sangat menarik, So aku pun join la segmen Oshin ni. kalau sape-sape berminat nak join klik banner comel kat atas ni ye.

Tarikh keramat atau tarikh istimewa dalam hidup aku. Sebenarnya, bulan 11 ni memang banyak tarikh istimewa dalam hidup aku.

06/11/ - Tarikh ni merupakan hari lahir bakal suami aku.
12/11/- Tarikh ni plak hari dimana aku akan melangsungkan pernikahan dan bakal menjadi seorang isteri.
28/11/- Tarikh ni hari lahir aku
Bulan 11 memang bermakna la dalam hidup aku.



♥♥ DAH BACA KOMEN LA SIKIT ♥♥

TIPS : Rambut Sihat Untuk yang Bertudung

>>TIDAK PERLU KERAP MENCUCI
Tak sesuai wanita bertudung ni cuci rambut tiap-tiap hari sbb rambut tu akan jadi lagi teruk kalau kita cuci setiap pagi sebelum p keja. Kalau kita cuci rambut sebelum p keja, kita kena tunggu rambut betul-betul kering dulu sebelum pakai tudung. Ambik masa. Kalau guna pengering, rambut tak akan kering menyeluruh. Nanti kalau pakai tudung akan berbau. So kita kena la cuci 3 kali dalam seminggu. Cuci lepas balik keja dengan hari minggu. Keringkan rambut dengan cara bebaskan rambut tu. Elakkan daripada bungkus dengan tuala.


>> PILIH TUDUNG BERFABRIK LEMBUT
Kalau kita p kerja, bayangkan jangka masa yang diperlukan untuk menutup rambut dengan tudung. Kesannya mengakibatkan kepala rasa pening sebab lama sangat tutup kepala. So pemilihan tudung jenis fabrik lembut sesuai la bagi kita. Ada sesetengah tu lebih selesa tak pakai anak tudung. Tudung yang dipakai tanpa anak tudung memudahkan rambut untuk bernafas.


>> ATASI MASALAH RAMBUT
Jangan pandang remeh kalau menghadapi masalah rambut. Kadang-kadang tu masalah ni berpunca daripada syampu yang tak sesuai dengan rambut kita. Kalau syampu yang kita gunakan sekarang ni sesuai dengan kita, kekalkan lah pakai syampu tu. Guna syampu dengan cara cucian yang betul supaya rambut sihat berseri.


>> AMALKAN PETUA TRADISIONAL
Cubalah petua tradisional yang boleh memberi jawapan kepada masalah rambut yang dihadapi.Bagi mengembalikan kesegaran rambut untuk wanita yang bertudung, ambil santan kelapa dan letakkan dia atas kepala. Balutkan dengan tuala dan biar seketika. Langkah seterusnya, bilas dengan air bersihkan. Amalkan seminggu sekali.



♥♥ DAH BACA KOMEN LA SIKIT ♥♥

Perempuan seksi suka berskandal?


Korang rasa korang ni seksi tak?  Hatii-hati kalau jawapan korang ya! Perempuan seksi ni memiliki kadar hormon seks yang sangat tinggi. Diorang rasakan diri diorang ada daya tarikan yang lebih cenderung untuk berskandal. Ni kenyataan yang dikeluarkan oleh pakar psikologi dari Universiti Texas, Amerika syarikat  Kristina Durante dengan Norman Li. Kedua-dua pakar ni buat kajian pasal kenyataan ni. 

Dalam satu kajian yang diterbitkan oleh Biology Letters, perempuan yang memiliki kadar hormon cestradiol yang tinggi mempunyai kemungkinan yang lebih besar untuk menggoda, mencium dan berskandal  walaupun diorang ni ada menjalin hubungan dengan seseorang lelaki lain. hormon cestradiol ni ada kaitan dengan kesuburan. semakin tinggi kadar hormon dalam tubuh perempuan ni, semakin besar respon lelaki terhadap perempuan tu. 



♥♥ DAH BACA KOMEN LA SIKIT ♥♥

Marcoosimoncelli crash sepang 2011

SEPANG – Perlumbaan Grand Prix (MotoGP) Malaysia 2011 dibatalkan berikutan kematian pelumba Itali Marco Simoncelli akibat kemalangan pada pusingan kedua di Litar Sepang di sini Ahad. Simoncelli berusia 24 tahun.
Perlumbaan tersebut dibatalkan oleh penganjur perlumbaan, Sepang International Circuit (SIC) dan Dorna Sports iaitu pemegang hak perlumbaan MotoGP Dunia.
Perlumbaan yang bermula 4 petang itu tersebut tidak diteruskan empat minit kemudian selepas Simoncelli terjatuh dan motosikalnya dirempuh oleh pelumba Yamaha Colin Edwards dan pelumba Ducati, Valentino Rossi di selekoh ke-11.
Perlumbaan ditangguhkan pada pukul 4.05 petang dan Simoncelli kemudian dibawa dengan ambulans ke pusat perubatan di litar itu.
Bagaimanapun, Ewards terselamat daripada kecederaan serius manakala Rossi tidak mengalami kecederaan. – BERNAMA




♥♥ DAH BACA KOMEN LA SIKIT ♥♥

TAKSUB CANTIK

Aku percaya mesti antara kita semua, ramai yang nak cantik kan. Badan langsing, kulit gebu, muka cantik. Bersyukur la dengan apa yang kita ada sekarang ni. Tak salah kalau kita berusaha untuk nampak cantik, tapi jangan la terlalu taksub sampai seksa diri sendiri macam ambik suntikan, ubat kurus yang tak dak kelulusan kementerian kesihatan tuh.

Sekarang aku nak kongsi sikit keburukan kalau kita terlalu taksub sangat nak cantik.

1. Kita tak da keyakinan diri, Nak jumpa dengan orang pun malu sebab ingat diri kita ni banyak kekurangan padahal kita tak da cacat cela apa pun. Selagi dok rasa diri kita ni tak perfect, selagi tu la kita malu nak berhadapan dengan orang. Benda macam ni boleh sebabkan kerjaya dengan masa depan kita terjejas.

2. Membazir duit korang je la. Mana taknya, beli make-up, pastu bli produk-produk kecantikan ubat kurus la, baju cantik-cantik. kalau macam ni selalu kucar-kacir la hidup. Duit belanja tak penah cukup. kalau laki korang kaya tak pe la jugak kan. kalau laki pun kerani je, hari-hari makan megi je la.


3. selain tuh, korang akan mudah terpengaruh. Bukan semua produk kecantikan tu sesuai pun dengan kita, tapi kalau dah terlalu taksub sangat nak cantik, semua kita nak beli, nak cuba.

4. Yang last ni memang selalu kita nampak. Kalau orang dah taksub cantik ni memang tak penah puas apa yang ada kat diri diorang ni. Hidung dah mancung, gatai nak bagi mancung lagi. Badan kurus, nak bagi kurus lagi, lama-lama tinggal tulang ja. Benda ni macam ni boleh buat kita tertekan sebab tak puas hati dengan diri.

♥♥ DAH BACA KOMEN LA SIKIT ♥♥

Aisha Online Store Giveaway

Nak join klik banner kat atas ni

Prizes:
Looking for 5 lucky winners:
~ The very gorgeous VINTAGE handbag worth RM80+
*boleh tgk kt sini, http://aishaonlinestore.blogspot.com/search/label/Handbag%20*Ready%20Stock*
Which handbag? Rahsia! :D ^^*
2 lucky runner up:
~ Gift Voucher RM15(can be use only at AOS)

Join now!!
23rd October - 31st October!



♥♥ DAH BACA KOMEN LA SIKIT ♥♥

segment : jalinan ukhwah bersama cik Atiera


join segmen jalinan ukhwah bersama cik Atiera. join je mana la tau kan dapat jalinkan jalinan ukhwah dengan blogger-blogger lain. Sape-sape yang berminat nak join, klik je banner yang cute kat atas tu Okey..

sekarang aku nak kenalkan diri aku;
::Nama aku : Azumie binti Ahmad
::Umur : Baru 24 tahun (muda lagi kot)
::Dah lama dah habis study tapi belum lagi bekerja. (kesian kan jadi penganggur)
::Aku blogger dari PERLIS okey.
::Hobi aku plak mesti la layan internet, 

 Lepas dah kenal kan diri, aku nak tag :


♥♥ DAH BACA KOMEN LA SIKIT ♥♥

25 Things Random Giveaway by Penmerah.com

anigif penmerah 25 Things Random Giveaway by Penmerah.com
Join giveaway oleh penmerah.com. Nak join boleh klik banner kat atas ni ok..
tempoh giveaway ni start 21 oktober hingga 10 november je.
jom la ramai-ramai kita join giveaway ni.

Aku nak tag 

doodle header kredit to :  ccicutewatermark

♥♥ DAH BACA KOMEN LA SIKIT ♥♥

Review Blog daripada segmen Nasz.

Aku dah join segmen Mohd Naser iaitu  segmen Nasz : Lu review gua, gua review Lu. Segmen tu dah pun ditutup. Setiap blogger yang join akan diberikan kumpulan. Satu kumpulan tiga blog tau. So aku diletakkan dalam kumpulan 10. Sekarang ni aku nak buat entry review pasal blog dalam group aku nih..


Blog pertama: nurulauni.

isi kandungan yang terdapat dalam blog ni banyak pasal cinta. Selain tu, Nurulauni ni banyak join segmen yang dibuat oleh blogger lain. Blog ni aku rasa bagus la. Suka penulisan dia pasal agama. Banyak wadah-wadah berkaitan agama yang ditulis dalam blog ni. Korang boleh la jenguk blog nurulauni ni sendiri. Sekarang ni nurulauni ada buat 1 segmen. Kalau nak join boleh klik sini


Blog kedua : cikhoneybee. ni header dia.
SuaRa Hatiku...♥♥♥

cikhoneybee ni pun suka join segmen dan GA yang dibuat oleh blogger lain,.Sama la macam aku. aku pun suka join segmen juga. Blog ni lebih kepada personal kot. Ada juga isi kandungan pasal motivasi, Korang boleh terjah blog ni.


aku rasa tu je kot yang aku dapat tulis sebab entry ni aku buat tengah-tengah malam. Idea nak tulis tu kurang sebab mata dah mengantuk sangat-sangat. Nanti esok-esok aku edit la balik entry ni.



♥♥ DAH BACA KOMEN LA SIKIT ♥♥

SEGMEN NASZ : LU REVIEW GUA, GUA REVIEW LU


Join segmen oleh Mohd Naser. Macam menarik pulak. Dia nak pasangkan kita taw. Sape-sape yang berminat nak join boleh klik banner kat atas ni.


Segmen ni akan ditutup pada 21hb Oktober 2011 (pukul 11 malam). So sape-sape yang belum join boleh la join. Nanti blog korang akan direview and korang pun boleh review blog orang lain juga.



♥♥ DAH BACA KOMEN LA SIKIT ♥♥

Membahagiakan keluarga,

Keluarga memang penting kan dalam hidup kita ni baru la hidup kita ni sempurna. Keluarga adalah  struktur asas bagi keseluruhan sistem sosial dan kebudayaan di dalam Islam. So sape-sape yang nak membahagiakan keluarga korang ada beberapa cara,.

1. Ringankan beban diorang. Ni bagi yang dah bekerja, dah ada pendapatan sendiri. Tak salah kan kalau kita kongsi pendapatan kita dengan diorang. Bukan tu ja, yang tak dek kerja tu pun boleh tolong ringankan keluarga kita. Ringankanlah tulang korang tu bantu buat kerja-kerja rumah.



2. Curahkan kasih sayang kat diorang. Kadang-kadang tu ada remaja yang lupa ibu- bapa kita ni perlukan kasih sayang dan perhatian daripada kita. Kalau sibuk study ke, kerja ka, kita kena la luangkan sikit masa kat diorang tau.



3. Selain tu, penuhi permintaan diorang. Zaman sekarang ni remaja dah tak da adab, semua nak ikut kepala sendiri ja. Apa yang keluarga buat untuk kita adalah untuk kebaikan diri kita, so kita kena terima. Contohnya la kan diorang nak tengok kita berjaya, masuk universiti, so kita kena la belajar rajin-rajin.



4. Bijak bawa diri kita walau kat mana pun kita ada. Kita kena la jaga maruah keluarga. Buat benda yang positif.



5. Ibu bapa selalu mendoakan kesejahteraan kita, Sepatutnya kita pun kena doakan kesejahteraan diorang juga. Sebagai seorang anak kita kena kenag jasa keluarga kita. 



♥♥ DAH BACA KOMEN LA SIKIT ♥♥

JOM TAMBAH TRAFIK BLOGGGGG!

Join segmen salwa Ismail. Nak join klik banner.

Tarikh tutup : 23/10/2011 - 2.30 petang


♥♥ DAH BACA KOMEN LA SIKIT ♥♥

Stres di Pejabat

Tengok tajuk tu, macam la aku ni bekerja kat pejabat. Tak de la, aku ada terbaca pasal ni kat dalam majalah, so nak kongsikan la dengan korang. Kebanyakan orang yang bekerja mesti selalu stres kan kat pejabat. Aku pun ada pengalaman kerja kat pejabat jugak and penah rasa stress sampaikan nak berhenti kerja. Ada beberapa tanda seseorang tu dilanda stres :


1. Gejala Fizikal - terjadi sebab migrain ataupun sakait kepala yang berlebihan. Selain tu ketegangan otot, susah bernafas dan mudah letih tutur dialami.

2. Pamerkan reaksi yang luar biasa melalui ucapan sebab diorang ingat dengan cara ni diorang boleh tarik perhatian orang ramai.

3. Diorang ni kurang aktif dan tak semangat . Suka mengelamun, dan malas.


♥♥ DAH BACA KOMEN LA SIKIT ♥♥

Wordless Wednesday l Charger sotong kurita

Jahanam handphone aku. Ntah bila nak penuh kalau cas pakai charger macam ni
Nak makan pizza klik sini


♥♥ DAH BACA KOMEN LA SIKIT ♥♥

'Shiema Sufian ajak menjelajah

Segmen oleh Shima Sufian. Nak join klik banner kat atas ni.

Aku nak p menjelajah ni. Kalau korang nak ikut aku boleh la join segmen ni.

♥♥ DAH BACA KOMEN LA SIKIT ♥♥

POST MY REVIEW, DEAR KHUMAERA

Join segmen khax Miss Librarian..Klik banner untuk join

:: Nama Blog :Pinkyz Ladies
:: Pemilik Blog ni seorang ladies ; Azumie binti Ahmad
:: Blog ni berkisar tentang Kehidupan aku. Lebih ke arah personal life la, 
Cerita tentang hari-hari yang dah aku lalui.  
:: Promotion words : Jom singgah blog pinkyz Ladies. 



♥♥ DAH BACA KOMEN LA SIKIT ♥♥