Demam


Sekarang ni memang musim demam ke? Mula-mula bapak aku demam, Pastu anak sedara aku plak deman, berjangkit kat aku n Now kat My shayunk aku plak. Tapi aku punya demam belum lagi Lega sebabnya aku malas nak makan ubat., Eyeew..tak suka la makan ubat, sekali bila telan tak lepas, sangkut kat kerongkong terasa kepahitan ubat tu..Tapi ubat air dengan Ubat biji-biji tu lagi better la ubat biji-biji tu, kalau ubat air memang aku tak boleh terima weh.....


Ehemm.. Sakit sangat kerongkong aku, Kalau nak telan air liur tu rasa perit, Maybe sebab panas kot kan tak cukup air, nak-nak aku ni malas mandi. Esok nak jumpa dengan My Shayunk la mana la tau kot boleh lega demam aku ni. Biasanya orang sakit ni manja lebih sikit, nak dibelai.Gatal kemain lagi nih.. Tapi kan, Sakit ni satu nikmat yang Allah kurniakan kat kita untuk bersihkan diri kita daripada dosa-dosa kita so kita kena la terima.


"Tidaklah seorang muslim tertimpa suatu penyakit dan sejenisnya melainkan Allah akan menggugurkan bersamanya dosa-dosanya seperti pohon yang menggugurkan daun-daunnya" (Hadis riwayat Bukhari dan Muslim)


♥♥ DAH BACA KOMEN LA SIKIT ♥♥

2 orang budak chumil tulis-tulis sini: